Maija

Elämän kauniit hetket ovat kuljettaneet minua eteenpäin elämäni matkalla johdattaen yhä syvempään itsetuntemukseen. Aina matka ei ole ollut helppo ja haluan blogissa kertoa aidoista kasvukokemuksista, kivuista ja oivalluksista. Helpotuksesta, rakkaudesta ja ilosta. Toivon pystyväni tarjoamaan sinulle peiliä ja tarttumapintaa itsesi tutkiskeluun.

Olen aina ollut kiinnostunut ihmismielestä. Olen ollut mestari analysoimaan, pohtimaan ja selvittelemään mieltäni. Ja olen ollut mestari myös saamaan mieleni solmuun, kun en ole ymmärtänyt, miten sitä apparaattia oikein kannattaisi käyttää. Koen, että matkani on kuitenkin opettanut minulle paljon ja selvitettyäni itseäni tarpeeksi ”kuivalle maalle”, tunnen, että minulla voisi olla jotain annettavaa myös muille.

Olen ollut tunnollinen suorittaja, kiltiksi tytöksi kasvatettu lettipää. Lähtökohtani eivät ole kenenkään vika, vaan se ponnistusalusta, josta kasvaa tällaisia vahvoja naisia – kunhan oppii valjastamaan voimansa käyttöönsä. Oppiminen on vaatinut valtavasti rämpimistä, loputtomasti itkua ja pettymyksiä. Edelleenkin matka on kesken, edelleenkin tulee päiviä, jolloin en usko itseeni pätkääkään ja katson paremmaksi vain kadota.

Kohdalleni on tullut monenlaisia kokemuksia, joiden painon alle olen meinannut musertua. Olen yrittänyt tehdä parhaani, pinnistellyt ja kääntänyt kiviä välillä liiankin pitkään. Koulussa on pitänyt saada hyvät arvosanat ja töissä pärjätä niin, ettei varmasti kukaan pääse syyttämään virheistä. Takanani on vuosien takaa kuukausien masennusjakso, myötätuntouupumus läheisen vaikeuksia tukiessani, narsistinen esimies, kaksi avioeroa, yksi väkivaltainen avoliitto, kaksi läheisen itsemurhaa ja pahimpana kokemus siitä, ettei kukaan rakasta enkä ole kenellekään tai mihinkään tarpeeksi omana itsenäni. Tämä kaikki, kunnes syksyllä 2018 muuri murtui Hammastunturin erämaassa. Tarvitsin murtumisen vapautuakseni vähitellen purkamaan painolastiani. Siitä lähtien olen pyrkinyt puhumaan avoimesti siitä, että meistä kaikilla on omat taakkamme, joista huolimatta voimme oppia elämään uudella tavalla. Voit lukea lisää käänteentekevästä illasta täältä.

Hammastunturin maisemia. Elämäni ensimmäisellä vaelluksella oli vahvat ja kauaskantoiset seuraukset: Aloin päästämään irti turhasta taakasta, suorittamisesta sekä itseäni pienentävistä asioita ja ihmisistä.

Upottuani masennuksen kuoppaan (2010-11) aloin etsimään uusia tapoja ajatella. Perinteinen tarina siis, totaalinen törmääminen oman rajallisuuden kanssa ja pakollinen suunnanmuutos. Tutustuin henkiseen kasvuun ja vähitellen myös itseni kehittämiseen. Olen vuosien aikana käynyt varmaan jo kymmenissä erilaisissa valmennuksissa, lukenut läjäpäin selfhelp-kirjoja ja opiskellut itsekin life coachiksi ja reikihoitajaksi. Olen kerännyt työkalupakkia niin oman elämän tueksi kuin auttaakseni muita. Tarvitsin kaiken opin jälkeen vielä murtumisen iltanuotiolla pystyäkseni AIDOSTI avautumaan itselleni ja sen myötä muille. Nyt en ole kuitenkaan syöksynyt masennukseen, vaan aloin päinvastoin voimaantumaan. Olen paremmin tasapainossa kuin ehkä koskaan aiemmin.

Elämän kauniit hetket -blogi on ollut alunperin sivutoimisen yritykseni blogi, mutta lopetin yritystoimintani ja nyt kirjoitan blogia puhtaasti siksi, että haluan pukea sanoiksi kokemuksiani ja oivalluksiani. Haluan tuoda aitoa ääntä pintakiillotettuun somemaailmaan, rehellistä puhetta elämän iloista ja suruista. Koen, että elämä on ketju kauniita hetkiä, onpa ne miten rosoisia tahansa. Ehkä rakastan rappioromantiikkaa ja näen kauneutta myös surussa ja luopumisessa.

Olen tällä hetkellä (kevät 2019) alanvaihtaja ja restonomiopiskelija. Tulevaisuuden unelmani liittyvät luontoon, matkailuun ja ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseen. Olen utelias oppimaan uutta itsestäni, muista ihmisistä ja maailmasta. Kaipaan jatkuvasti korpikuusten huminaan ja kimmeltävien vesien äärelle, joten toivon pääseväni asumaan vanhaan hirsitaloon järven rannalle. Tossuni tallustavat mielellään polkuja, joten retkeily ja luonnossa liikkuminen värittävät juttujani myös jatkossa.

Elämän kauniit hetket löytyvät Facebookista ja Instagramista – tule seuraamaan. Minut löydät myös LinkedInistä ja laita mielellään myös viestiä, jos olet löytänyt tiesi profiiliini tämän blogin kautta.

Rakkautta, Iloa ja Valoa,
Maija