Ole aito oma itsesi

Oletko koskaan ajatellut jostain ihmisestä, että hänen elämänsä näyttää helpolta, hän näyttää onnistuvan kaikessa, mihin ryhtyy, on suosittu ja menestynyt? Minä olen. Tuohon ajatteluun on liittynyt jonkinlainen vertailu omaan tilanteeseen nähden. Oma elämäntilanne on voinut tuntua olevan solmussa ja sitten on vaikuttanut, että jotkut vaan elävät onnellisempien tähtien alla ja porskuttelevat menemään. Olen tuollaisen vertailun lopputuloksena kokenut huonommuutta ja riittämättömyyttä.

Parin viime päivän aikana olen saanut muistutuksia siitä, että kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. Ja tietenkin tämän olen järjen tasolla ymmärtänytkin, mutta syvällä sisimmässäni en ole tuntenut niin. Nyt olen lukenut tekstejä, joissa kirjoittajat kertovat aitoja ja rehelliseltä tuntuvia asioita elämästään. Kipeitä vaiheita ja syviä oivalluksia. Kyllähän tällaisia tekstejä tulee vastaan toki muulloinkin ja itsekin olen niitä kirjoittanut. Nyt olennaista on ollut, että kirjoittajina on olleet henkilöt, joita olen pitänyt omalla sarallaan menestyneinä ja juuri sellaisina onnellisten tähtien alla eläjinä. Heistä ainakin yksi on ollut ehkä jopa jonkinlainen idoli minulle.


Menestyneitä nämä henkilöt ovat tietyillä mittareilla toki edelleen, mutta heistä on tullut näkyviin myös todellisempi ja jollain tavalla minun mielestä aidompi puoli. Nyt itse asiassa arvostan heidän menestystään uudella tavalla, sillä vaikeutensa kohdanneena he ovat jatkaneet entistä avoimemmalla sydämellä tekemistään. Jokaisella meistä on omanlaiset taakkamme kannettavana ja minusta on tärkeää, että niistä uskalletaan puhua edes kaikkein lähimmille. Kaikkien ei todellakaan tarvitse avata sieluaan tuhansille seuraajilleen sosiaalisessa mediassa, vaan tärkeintä on se, että voi olla rehellinen itselleen ja kaikkein rakkaimmilleen. Aitous ja rehellisyys luovat vahvempaa yhteyttä ja auttavat myös muita olemaan aitoja ja rehellisiä.Kun seuraavan kerran ihailet ja ihmettelet jonkun ihmisen menestystä ja elämän helppoutta, muista, että kulisseissa ja pinnan alla tapahtuu todennäköisesti todella paljon enemmän. Kun seuraavan kerran meinaat silotella omaa kuortasi, mieti, voisitko sittenkin olla jotenkin avoimempi ja tuoda esille rosojasi. Elämä helpottuu ja soljuu vapaammin, mitä vähemmän meidän tarvitsee peitellä ja salailla. Energiaa vapautuu, kun ei tarvitse pinnistellä pitäen kuortansa kasassa. Uskon, että ihmisten voimaantuminen syntyy siitä, että avoimemmin olemme juuri sitä, mitä olemme, osoitamme sen muille ja annamme siihen kaikille mahdollisuuden. Haluan, että tunnet, että olet hyvä ja rakastettava juuri tuollaisena kuin olet.

Yksi kommentti artikkeliin “Ole aito oma itsesi

  1. Osuva kirjoitus. Itsekin olen paljon pohtinut tätä kokonaisena näkyväksi tulemisen teemaa ja monelta kantilta. Tarkoin oivallellut omia motiiveja erilaisiin postauksiin ja teksteihin. Joskus on rajuakin miten saattaa joutua myöntämään omat todelliset motiivit pohjimmiltaan ”rosoisemmiksi” kuin ne on itselleen selittänyt olevan. Mutta se on elämää. Emme tiedä ennen kuin tiedämme ettemme tiennyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *